Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

RSS

 Teollisuusliitosta jne
13.10.2017 08:03 | Kimmo Huvinen

Laitetaampas taas blogia tulille...

Syyskokous pidetään ensi viikon sunnuntaina ja merkittävin päätös sielä tulee olemaan Teollisuusliitto ry:seen liittyminen. Moni asia muuttuu mutta pääosin homma jatkuu kuten ennenkin. Merkittävimmät parannukset tulevat olemaan jäsenmaksun aleneminen ja liiton vaikutusvallan kasvaminen, osastolle taas jäsenmaksu palautus prosentin kasvaminen, jolloin toimintaa saadaan pikkuisen varoja lisää. Tulkaahan syyskokoukseen kuulemaan lisää Teollisuusliitosta ja tekemään asiasta päätöstä! (Kakkukahvi tarjoilu!)

Toiveena olisi saada uusia jäseniä pienemmistä yrityksistä ja liittofusio antaa tähän hyvin tukea. Ero ytk:n kassamaksuun ei jatkossa enää ole juuri mitään mutta liiton tuomat edut paranevat ja riita tilanteissa liiton "hartiat" ovat entistäkin leveämmät antamaan apua työpaikoilla. 

Metallin Korjaamotyöntekijöiden ao.47 mahdollisesti lakkautetaan vuoden loppuun mennessä ja sieltä siirtyisi jäsenet meidän ammattiosastoon. Tilanne on kuitenkin vielä vaiheessa, eli mikään ei ole varmaa mutta olisi positiivinen asia saada lisää jäseniä ja yhteistyötä.

Pikkujouluja ei tänä vuonna järjestetä mutta toimikunnassa kuitenkin suunnitellaan loppu vuodelle vielä yhtä jäsen tapahtumaa, tiedotellaan siitä sitten myöhemmin, mikäli tapahtuman järjestäminen onnistuu.

Mikäli jäsenistöstä löytyy halukkuutta olla vaikuttamassa osaston asioihin, olisi taas hyvä hetki ilmoittautua jollekkin toimikunnan jäsenelle ja kertoa halukkuudestaan. Samoin voisi markkinoida työpaikoilla järjestäytymättömiä työntekijöitä liiton jäsenyydestä ja vaikka soittamaan minulle (045-6770735).

 


 - Kimmo Huvinen | Kommentoi Kesää kohti
26.04.2017 07:35 | Kimmo Huvinen

Puuliiton kesäseilingeille ei osastostamme tunkua löytynyt. Sempä vuoksi päätimme toimikunnassa selvittää mahdollisuutta sisävesiristeilyyn elokuussa. Idea olisi että mentäisiin bussilla Lahteen ja tultaisiin sieltä laivalla takaisin Heinolalaan.

Kevätkokouksestahan tulee osaston sääntöjen mukaan ilmoittaa etukäteen Särmä-lehdessä, työpaikkojen ilmoitustauluilla, toimiston ikkunassa ja kotisivuilla. Tänä vuonna kävi niin kömpelösti että Särmä ei ilmestynytkään Heinolassa 13.4, niin kuin olisi pitänyt, vaan vasta seuraavan viikon maanantaina. Tämä oli tietysti äärinmäisen ikävää kun kokous oli edellisenä sunnuntaina. Liitosta saamani selvityksen mukaan Särmän toimituksen puolelta kaikki oli kunnossa mutta pääsiäinen oli aiheuttanut ongelmia Postin jakelussa ja sen vuoksi Särmä oli ilmestynyt ajallaan vain muutamilla paikkakunnilla Suomessa.

Toimisto-osake on siis laitettu myyntiin ja mikäli se kaupaksi menee, niin jatkotoimenpiteistä päätetään myynnin jälkeen. Jatkotoimenpiteet tarkoittavat siis lähinnä arkistokaapin säilytyspaikkaa ja kokouksien järjestämispaikkaa jatkossa.

Vaaleista haluan kirjoittaa vielä sen verran, että omalta osaltanihan vaalit menivät paljon odotuksiani paremmin ja haluan kiittää osastomme jäseniä henkisestä tuestanne ja toki myös mahdollisista äänistä. KIITOS!


 - Kimmo Huvinen | Kommentoi Hyvää uutta vuotta 2017
05.01.2017 09:37 | Kimmo

Vuosi on taas vaihtunut, eli uusi vuosi ja vanhat metkut... Pikkujoulutkaan eivät enää vetäneet jäsenistöä, paikalla Casinolla oli vain 6 jäsentä. Ehdotuksia tapahtumista otetaan vastaan...

Tänä vuonna Puuliitto järjestää kesäseilingit-risteilyn, jossa mukana laivalla on vain Puuliittolaisia. Osasto 169 on päättänyt tukea osaston jäsenien osallistumista risteilylle, maksamalla heidän Matkatoimiston kautta tulevan kyyditysmaksun 34€. Osaston kesäseilinki vastaavana toimii Jari Pasanen.


 - Kimmo | Kommentoi Kesä
03.06.2016 11:43 | Kimmo

Kesä on koittanut...

Ammattiosaston järjestämä huvipuisto reissu Linnanmäelle sai valitettavan vähäisen osallistumis "ruuhkan". Mukana oli muutamien sairastapauksien jälkeen vain 21 henkeä, joista yli puolet lapsia. Toimikunnassa on syytä käydä läpi mistä vähäinen kiinnostavuus johtuu, oliko paikka väärä, aika väärä, vai eikö tämän kaltaisille reissulle ole enää tilausta? Jäseneistöltä ei ole juurikaan tullut ehdotuksia siitä minkälaista toimintaa ammattiosaston toivottaisiin järjestävän. Pikkujouluissa oli viimeksi kohtuullisen hyvin porukkaa mutta Vierumäen osaston kanssa Peurungan kylpylä reissulle ei osallistunut kuin yksi jäsen ja nyt Linnanmäen reissulle osallistui yhteensä 4 osaston jäsentä. Mikäli jäsenistöltä ei ehdotuksia tule, täytyy hakuammuntaa jatkaa ja yrittää toimikunnan kesken pohtia minkälaisesta toiminnasta jäsenistö olisi kiinnostunut. Hakuammunnasta itselle tulikin heti mieleen haulikkoammunnan järjestäminen ja kuinkahan kauppaansa tekisi tukeminen vaikka elokuvalippuihin, museomaksuihin tai kesäteatteri lippuihin?

Puheenjohtaja oli viikonloppu kurssilla Voionmaalla, josta Särmässäkin oli tehty vähän juttua ja samalla kurssilla oli 3 kaveria Vierumäen osaston porukasta. Selvästi kävi ilmi, että Vierumäen osasto toivoisi yhteistyön tiivistämistä ja ehdotinkin heille osastojen toimikunta tapaamista, jotta voitaisiin pohtia isommalla porukalla miten ja minkälaista yhteistyötä voitaisiin tehdä. Pallo on tällä hetkellä minun kynsissäni, eli minun pitäisi sovitella päivä ja kellon aika milloin yhteiskokosta pidettäisiin. Eiköhän se tästä lähde etenemään...

Päivän sana on KiKy, eli kilpailukykysopimus, jonka Puuliiton hallituskin on tänään hyväksynyt, tosin reunaehtona että veronkevennyksien tulee toteutua täysimääräisenä. Itselle tuli suurena yllätyksenä, että Puulitto ja Metsäala etunenässä avasi kilpailukykysopimuksien neuvottelemisen ja sopimisen. Normaalistihan isommat liitot, (kuten Metalliliitto) auraavat edessä ja Puuliitto ja pienemmät liitot hyväksyvät pääpiirtein isompien sopimat asiat. Jäämme odottamaan miten KiKy-sopimuksen lopulta käy.

Aurinkoista ja iloista kesää toivottaen,

Kimmo Huvinen, puheenjohtaja.


 - Kimmo | Kommentoi Kevättä kohti
16.02.2016 13:03 | Kimmo

Kevät lähestyy kovaa vauhtia. Puuliiton pilkkikisat järjestetään 12.3 Leppävirralla, toivottavasti jäät eivät ole kerenneet sulamaan ennen sitä. Pilkkikisoihin lähtijöiden tulisi ilmoittautua allekirjoittaneelle lauantaihin 27.2 mennessä.

Kevätkokous järjestetään sääntöjen mukaan maaliskuun loppuun mennessä. Kokoukseen ovat kaikki jäsenet tervetulleita, kokouksessa pullakahvitarjoilu, ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Tarkoitus olisi myös päättää huvipuistoreissusta, kohteesta ja ajankohdasta. Vaihtoehtoina esillä on olleet Särkänniemi ja Linnanmäki, ajankohdista onkin sitten enemmän mistä valita mutta itse näkisin 28.5 parhaana ajankohtana. Päätöksiä ei siis ole vielä tehty ja asioihin voi vaikuttaa, ilmoittamalla toiveistaan toimikunnan jäsenille.

Iloista kevään odotusta!


 - Kimmo  | Kommentoi


©2020 Ammattiosasto - suntuubi.com