Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

TEOLLISUUSLIITON HÄME-PIRKANMAA ALUEEN KESÄPÄIVÄ SÄRKÄNNIEMESSÄ 8.6.2019

Katso tapahtumat välilehdeltä tarkempi info!

 

SYYSKOKOUKSEN HENKILÖVALINNAT

Osaston puheenjohtajana jatkaa Kimmo Huvinen. Varapuheenjohtajan ja sihteerin tehtävät jatkuu Jari Pasasella. Hallitukseen valittiin Mikko Kemppainen, Jari Pasanen, Jari Montonen ja Taisto Mäkinen. Varajäseniksi Eija Kilkki, Jaakko Koponen, Jari Ahola, Tanja Falck ja Anna-Liisa Parikka.

Uutena asiana perustettiin veteraanijaosto/vastaava, johon valittiin Jaakko Koponen.

 

Ylityökielto päättyy 26.10 klo 00.00

Teollisuusliiton asettama ylityökielto päättyy torstain ja perjantain välisenä yönä 26.10 klo 00.00.

TEOLLISUUSLIITON ALOILLA YLITYÖKIELTO 17.9.2018 KLO OO.OO ALKAEN

Teollisuusliitto on ilmoittanut toistaiseksi voimassa olevan ylityökiellon alkamisesta maanantaina 17.9.2018 alkaen klo 00.00.

Ylityökielto johtuu maan hallituksen lakiesityksestä jossa helpotettaisiin alle 20 työntekijän työpaikkojen irtisanomisperusteita. Työtaistelutoimenpide on laillinen ja kohdistettu maan hallitusta kohtaan.

 

TOIMISTO-OSAKE MYYTY

Ammattiosaston toimisto osake on myyty ja omistaja vaihtuu 1.5 alkaen. Arkistotavaroiden kohtalo ja kokousten pitopaikka on vielä avoinna mutta keskusteluja yhteistyöstä Metalliosasto 14 kanssa on käyty.

Hallitus on alustavasti suunnitellut kesäreissua Kotkan Meripäiville, Heinäkuussa.

 

Mekaanisessa ylityökielto, lakon ilmoitettu alkavan 22.1.2018

30.11.2017 päättyneen työehtosopimuksen neuvottelu ei ole edennyt. Työnantajapuoli Metästeollisuus ry pitää tiukasti kiinni sopimuksen heikennys vaatimuksista, joihin ei voida suostua. Ylityökielto astui voimaan 29.12.2017, koskien koko sopimusalaa. Viime viikolla annettiin lakkovaroitus ja mikäli Teollisuusliittoa miellyttävää sopua ei aikaisemmin synny, lakko alkaa 22.1 klo 6 ja päättyy 29.1.2018 klo 6.

Ensi vaiheessa lakko koskee vain erikseen listattuja työpaikkoja. Osastostamme vain Suomen Kuitulevy Oy on listalla. Lakko koskee myös Versowoodia ja Vierumäen puutyöntekijäin osastoa.

Lakkotoimikunta kokoontuu 18.1, jolloin aluetoimitsija tulee ohjeistamaan toimikuntaa. Lisä infoa annetaan tarvittaessa 19.1.2018. Voit seurata uutisointia myös www.teollisuusliitto.fi osoitteesta.

 

Ammattiosasto päätti hakea Teollisuusliitto ry:n jäsenyyttä

Ammattiosasto päätti syyskokouksessaan 22.10.2017 hakea Teollisuusliitto ry:n jäsenyyttä ja hyväksyä ammattiosastojen mallisäännöt.

Korjaamotyöntekijäin ammattiosasto 47 on päätetty lopettaa ja os.47 jäsenet ovat siirtymässä osastoomme vuoden vaihteessa.

Henkilövalinnoissa osaston/hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Kimmo Huvinen. Muut hallituksen jäsenet ovat Jari Pasanen (sihteeri,vpj), Mikko Kemppainen, Taisto Mäkinen ja Markku Lemmetty (os.47:stä). Hallitukseen valittiin yleisvarajäsenet joita ovat Eija Kilkki, Anna-Liisa Parikka, Tanja Falck, Jari Ahola ja Paavo Kultanen (os.47:stä).

 

SYYSKOKOUS

Ammattiosaston sääntömääräinen syyskokous pidetään osaston toimistolla (Torikatu 14) sunnuntaina 22.10.2017 klo 18:00 alkaen.

Käsiteltävänä mm. Teollisuusliitto ry:n jäsenyyden hakeminen, Teollisuusliitto ry:n ammattiosaston mallisääntöjen hyväksyminen, sääntömääräiset asiat, 2018 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä henkilövalinnat.

Kyseessä on siis viimeinen kokous Puuliiton alaisuudessa, TERVETULOA kaikki osaston jäsenet! Korjaus tarjoiluun, päätettiin toimikunnan porukalla, että tarjotaan syyskokouksessa jäsenille KAKKUKAHVIT! 

 

Teollisuusliitto ry perustettu

17.5.2017 Metalliliitto päätti muuttaa nimensä Teollisuusliitto ry:ksi. Liittofuusiohankkeessa mukana olevat Puuliitto ja TEAM lakkauttavat toimintansa kuluvan vuoden loppuun mennessä. Liittojen ammattiosastot hakevat Teollisuusliiton jäsenyyttä lokakuun loppuun mennessä ja uuden liiton ensimmäinen kokous on 28-30.11 Tampere talossa, jolloin liiton hallintoon valitaan edustajat kaikista kolmesta liitosta.

 

Toimisto-osake myynnissä

Syyskokouksen päätöksen mukaisesti, on toimisto-osake laitettu myyntiin. Myyntiä hoitaa Kiinteistötoimisto Kymenvirta Oy.

 

Kuidun YT-neuvotteluista 4 irtisanomista

Suomen Kuitulevy Oy:n joulukuussa päättyneiden Yt-neuvotteluiden loppu tuloksena oli 4 ihmisen irtisanominen, joista suurin osa täyttyy eläkeputki ja eläkejärjestelyin.

 

Huvinen jatkaa osaston puheenjohtajana

Syyskokouksessa olleissa henkilövalinnoissa valittiin Kimmo Huvinen jatkamaan puheenjohtaja, toimikunta jatkaa myös samana.

Toimisto-osake päätettiin laittaa myyntiin ja muistamissääntöön tehtiin muutamia muutoksia.

 

Suomen Kuitulevy Oy:llä alkaa YT-neuvottelut irtisanomisista (11.10.2016)

Suomen Kuitulevy Oy:llä alkaa 20.10.2016 YT-neuvottelut joiden lähtökohtana on korkeintaan 11 henkilön irtisanominen.

 

Metsäteollisuus Ry eroaa EK:sta (21.6.2016)

Työantajajärjestö Metsäteollisuus ry aikoo irtautua Elinkeinoelämän keskusliitosta EK:sta. Metsäteollisuus järjestää asiasta ylimääräisen kokouksen 30.6, jossa asiasta on tarkoitus päättää.

Syynä irtautumisaikeisiin on pettymys siihen miten EK on hoitanut alan edunvalvontaa. Lisäksi hallituksen puheenjohtaja Jussi Pesosen mukaan Ek on tehnyt kompromissiratkaisuja jotka eivät palvele metsäteollisuus ry:tä ja lobbauspainotukset ovat kohdistuneet metsäteollisuuden kannalta väärin.

Puuliitto mukana kilpailukykysopimuksessa, tuntuvat veronkevennykset toteutettava (3.6.2016)

Puuliiton hallitus hyväksyi perjantaiaamuna 3.6. kilpailukykysopimuksen mukaiset neuvottelutulokset sopimusalojensa uusiksi työehtosopimuksiksi.

Viimeisimmät neuvottelutulokset saavutettiin eilen torstaina. Myös neuvottelupöydässä sitkeimmin hiertäneessä bioteollisuudessa löydettiin ratkaisu.

Puuliiton hallitus asetti päätöksenteon yhteydessä kilpailukykysopimuksen jatkokäsittelylle ehdon. Maan hallituksen on toteutettava veronkevennykset täysmääräisesti. Mikäli niin ei tapahdu, äänestää Puuliitto SAK:n hallituksessa kilpailukykysopimuksen hyväksymistä vastaan.

Kilpailukykysopimus otti ensimmäisen askeleen(17.5.2016)

Kilpailukykysopimus otti ensimmäisen askeleen kun puuliittoon kuuluva Metsäala pääsi sopuun miten sopimusta aiotaan toteuttaa käytännössä.

Sopimuksen piirissä on n. 3500 työntekijää, muun muussa metsureita.

Sopimuksessa työajan pidennys toteutetaan vähentämällä pekkaspäiviä 3 kpl, eli entisen 12,5 pekkasen sijaan pekkasia on sopimuksen jälkeen 9,5kpl vuodessa.

Lisäksi käyttöön otetaan kriisilauseke, jolla vuosilomia voitaisiin siirtää tai joustaa palkoissa väliaikaisesti. Palkkajoustot ei voisi mennä alle työehtosopimukseen kirjatun minimitason.

Kriisilauseke voisi olla voimassa kerrallaan korkeintaan vuoden ja sen käyttöönottaminen vaatisi sekä työnantaja- että työntekijäpuolen hyväksynnän.

Kriisilausekkeen käyttöönotosta neuvottelisi luottamusmies.

Seuraavaksi osapuolten hallinnot käsittelevät neuvottelutuloksen.

 

SAK:n hallitus hyväksyi yhteiskuntasopimuksen 7.3.2016

SAK:n hallitus on tänään aamulla hyväksynyt yhteiskuntasopimuksen, äänestyksen (14-5,1tyhjä) jälkeen. Ehdot noudattelevat Puu-ja Metalliliiton asettamia vaatimuksia.

 

Puuliitto hyväksyi yhteiskuntasopimuksen, tiukoin ehdoin (4.3.2016)

Puuliiton hallitus on hyväksynyt yhteiskuntasopimuksen mutta tiukoin ehdoin. Pakkolakien valmistelu on lopetettava, 1,5 miljardin leikkauksista ja veronkorotuksista on luovuttava ja veron kevennykset on toteutettava hallitusohjelman mukaisesti. Vastaavanlaisin ehdoin sopimuksen on hyväksynyt myös Metalliliitto, sitävastoin AKT, PAM, Rakennusliitto ja aiemmin Elintarvikeliitto ovat kerenneet sopimuksen hylkäämään. Sopimuksen voimaanastuminen näyttää siis epäonnistuvan...

 

 

Toimikunnan kokouksen päätöksiä 28.2

Toimikunta päätti että kevätkokous pidetään 27.3.2017 klo 17 ja että huvipuistoreissu järjestetään 28.5.2016 Linnanmäelle.

Teollisuusliitot hyväksyivät aiesopimuksen (18.2.2016)

Puuliitto, Metalliliitto, Paperiliitto ja TEAMliitto ovat hyväksyneet yhdistymiseen tähtäävän aiesopimuksen tänään 18.2.2016. Liitot tavoittelevat yhdistymisellä jäsenten edunvalvonnan parantamista ja teollisuusliittojen painoarvon vahvistamista. Toteutuessaan uusi liitto olisi Suomen suurin ammattiliitto n.270 000 jäsenellään. Liittojen on määrä yhdistyä loppu syksystä 2017.

 

Toimikunnan kokous

Toimikunnan kokous sunnuntaina 28.2.2016 klo 17:00, toimistolla.

Puuliiton jäsenmaksu alenee (18.12.2015)

Puuliiton jäsenmaksu alenee vuoden 2016 alusta alkaen 1,8 prosentista, 1,7 prosenttiin.

 

Avoin työpaikka Puuliitossa (15.12.2015)

Puuliiton viestintäyksikössä on avoimena ja haettavissa määräaikainen sihteerin tehtävä ajalle 18.1- 30.8.2016. Viestinnän sihteeri vastaa viestintäyksikön sihteeripalveluista. Sen tärkeimmät osat liittyvät jäsenlehti Särmään, muihin painotöihin, sähköiseen uutiskirjeeseen ja mediatiedottamiseen.

 

Metsäkonealalle työtaistelu (3.12.2015)

Puuliittoon kuuluva metsäkoneala ei ole saanut työllisyys- ja kasvusopimuksen toisen vaiheen sopimusta aikaiseksi. Puuliitto ilmoitti, ettei hyväksy työnantajapuolen tarjoamia heikennyksiä ja irtisanoi työehtosopimuksen 30.11.2015. Ylityökielto alalla astuu voimaan 17.12 ja mikäli tilanne ei ole ratkennut niin lakko alkaa 11.1.2016 klo 12:00. Mikäli osasto 169:ssä on metsäkonealalla työskenteleviä jäseniä, pyydetään heidän ottavan yhteyttä puheenjohtaja Kimmo Huviseen.

 

Teollisuusalojen suurliitto suunnitteilla (2.12.2015)

Paperiliitto, Metalliliitto, Puuliitto ja teollisuusalojen ammattiliitto TEAM suunnittelee yhdistymistä vaikutusvaltaiseksi suurliitoksi. Asia ei ole vielä ollut liittojen päätettävänä.

 

Yhteiskunta sopimus kaatui (2.12.2015)

yhteiskuntasopimus on kaatunut. EK ilmoitti ettei sopimusta voi tehdä ilman että AKT on sopimuksessa mukana. AKT oli jo aiemmin ilmoittanut jäävänsä sopimuksen ulkopuolelle. Hallitus on ilmoittanut, että pakkolakipaketti jatkaa etenemistään, koska yhteiskuntasopimus ei toteudu.

Mekaanisessa metsäteollisuudessa sovittiin palkkaratkaisusta (11.11.2015)

29.lokakuuta on sovittu työllisyys- ja kasvusopimuksen mukainen toisen jakson palkkaratkaisu. Neuvottelut paikallisesti mutta mikäli sopimukseen ei päästä 18. marraskuuta mennessä, korotetaan palkkoja sen palkkakauden alusta, joka alkaa 1. joulukuuta tai lähinnä sen jälkeen yleiskorotuksella, jonka suuruus on 9 senttiä/h, tai 16€/kk, kuitenkin vähintään 0,43%.

Yövuoro ja lauantailisään tulee 1 sentin korotus. Asete ym.rahoja korotetaan 0,59%

 

©2020 Ammattiosasto - suntuubi.com